SZWEDZKI PROGRAM DO FAKTUR PO POLSKU
BEZPŁATNY 14-DNIOWY TRIAL
Chcesz wypróbować nasz program? Aktualnie masz możliwość skorzystać z dwutygodniowego triala bez opłat, zapraszamy!
14-DNIOWY TRIAL!
PROGRAM DO FAKTUR

Polityka prywatności

Wprowadzenie

Ragnum to firma, która działa za pośrednictwem swojej strony internetowej, www.ragnum.se. Firma ta jest bardzo zaniepokojona ochroną prywatności swoich klientów i dlatego zdecydowała się wprowadzić odpowiednią politykę prywatności. Ta polityka zawiera szczegółowe informacje na temat rodzajów danych osobowych, które firma zbiera, powodów ich zbierania oraz kto jest odpowiedzialny za ich przetwarzanie.

Gromadzenie danych osobowych

Ragnum jest firmą świadczącą usługi internetowe, która wymaga od użytkowników podania danych osobowych w celu skorzystania z jej usług. Zgodnie z przepisami dotyczącymi ochrony prywatności, te dane będą wykorzystywane w celach marketingowych i będą przechowywane do czasu wycofania zgody przez użytkownika. Osoby, które przekazały swoje dane, mają prawo do ich wglądu, poprawiania oraz odwołania zgody na ich przetwarzanie. Dane te nie będą przekazywane innym podmiotom, chyba że wymaga tego prawo. Użytkownicy posiadają także prawo do przeniesienia swoich danych oraz złożenia skargi do Inspekcji Danych Osobowych (Datainspektionen).

Aby korzystać z usług oferowanych przez Ragnum, użytkownik jest proszony o podanie niezbędnych informacji, ale nie jest to wymagane. Ragnum gromadzi tylko te informacje, które są niezbędne do świadczenia usługi, takie jak imię i nazwisko, stanowisko, nazwa pracodawcy, numer telefonu, adres e-mail i szczegóły dotyczące zapytań, wniosków lub skarg. Ragnum używa tych informacji jedynie w celu świadczenia usług i może skontaktować się z użytkownikiem, jeśli będzie to konieczne w celu sprawdzenia aktualności lub dokładności podanych danych. Użytkownicy mają prawo do nieudostępniania swoich danych osobowych oraz do ich aktualizacji lub korekty. Jeśli użytkownik nie poda wymaganych informacji, może to uniemożliwić korzystanie z usługi lub spowodować opóźnienia.

Przetwarzanie danych osobowych

Nasi pracownicy będą przetwarzać dane osobowe naszych klientów wyłącznie w celu świadczenia usług, z zachowaniem najwyższych standardów bezpieczeństwa i prywatności. Informacje te nie będą przekazywane innym podmiotom bez wyraźnej zgody klientów. Będziemy również informować klientów o innych usługach i działaniach naszej firmy, ale tylko po uzyskaniu odpowiedniej zgody. Wszelkie inne sposoby wykorzystania danych wymagają uzyskania zgody od użytkownika. Nasza firma dokłada wszelkich starań, aby zabezpieczyć prywatność i poufność przetwarzanych danych osobowych.

Dane osobowe, które nam zostaną przekazane, będą wykorzystane wyłącznie w celu zapewnienia naszych usług dla klientów, a także w celu poinformowania ich o innych działaniach i usługach naszej firmy, pod warunkiem, że klient wyrazi na to zgodę. Jakiekolwiek dodatkowe wykorzystanie danych będzie wymagało zgody użytkownika. Dane będą przetwarzane w celu: Dane będą przechowywane tylko przez niezbędny czas lub zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Korzystanie z naszej strony internetowej oznacza akceptację naszej polityki prywatności. W przypadku niezgody z którąkolwiek częścią polityki prywatności, zalecamy nie korzystać z naszej strony i nie przekazywać żadnych informacji osobistych.

Firma Ragnum ma odpowiedzialność za przetwarzanie danych osobowych użytkowników naszej strony internetowej www.ragnum.se. Warto zauważyć, że na stronie mogą znajdować się odnośniki do stron osób trzecich, których praktyki dotyczące prywatności nie są pod naszą kontrolą. Dlatego zalecamy, aby przed korzystaniem z tych stron zapoznać się z ich polityką prywatności.

Dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić bezpieczeństwo, poufność i integralność danych osobowych naszych użytkowników, poprzez ograniczenie dostępu do tych informacji tylko do niezbędnych osób i zapewnienie odpowiedniego zabezpieczenia. Nie będziemy nadużywać, modyfikować ani manipulować przekazanymi nam danymi osobowymi. Chcielibyśmy podkreślić, że nie zbieramy wrażliwych danych osobowych, takich jak informacje o rasie, pochodzeniu etnicznym, wyznaniu, przekonaniach politycznych, zdrowiu fizycznym i psychicznym, życiu seksualnym, przeszłości karnej lub przynależności do związków zawodowych.

Użytkownicy korzystający ze strony internetowej firmy Ragnum posiadają szereg praw związanych z ich danymi osobowymi przetwarzanymi przez firmę. Mogą oni żądać dostępu do swoich danych, ich aktualizacji i korekty oraz ograniczenia sposobu ich wykorzystania przez firmę. Mają również prawo do sprzeciwu wobec wykorzystania ich danych, ich przeniesienia na inną stronę lub usunięcia ich z systemów firmy. Żądania te można złożyć poprzez wysłanie wiadomości e-mail, a firma Ragnum jest zobowiązana do ich rozpatrzenia zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

Użytkownicy, którzy nie chcą otrzymywać wiadomości promocyjnych i marketingowych, mogą zwrócić się do firmy z prośbą o usunięcie swojego adresu e-mail z bazy danych. Jednak należy pamiętać, że rezygnacja z otrzymywania takich wiadomości nie wpłynie na dalszą komunikację między użytkownikiem a firmą Ragnum w ramach istniejącej relacji z firmą.

Polityka plików cookie

Można opisać politykę plików cookie na stronie ragnum.se jako proces polegający na zapisywaniu małych plików tekstowych, zwanych plikami cookie, na urządzeniu użytkownika podczas korzystania z witryny. W kolejnych wizytach pliki te są odczytywane, pozwalając na identyfikację użytkownika oraz przechowywanie jego preferencji i danych w celu ulepszania funkcjonalności i usług oferowanych przez witrynę. Ważne jest, że pliki cookie nie zawierają informacji pozwalających na identyfikację użytkownika i nie wpływają na funkcjonowanie jego urządzenia. Użytkownik ma możliwość wyboru, czy chce być informowany o wysyłaniu plików cookie i mieć możliwość ich odrzucenia, poprzez zmianę ustawień przeglądarki internetowej.

Pliki cookie służą do zbierania informacji dotyczących sposobu korzystania przez użytkowników ze strony internetowej ragnum.se, takich jak przeglądane podstrony, treści, data i czas wizyty oraz inne dane związane z aktywnością użytkowników. Jednakże, nie są one powiązane z danymi osobowymi użytkowników. Głównym celem plików cookie jest analiza sposobu, czasu i miejsca korzystania z witryny w celu poprawy doświadczenia użytkownika, np. po to, aby dowiedzieć się, które treści są najczęściej przeglądane i aktualizować stronę główną, aby lepiej odpowiadała na bieżące potrzeby i zainteresowania użytkowników.

Przechowywanie plików cookie na urządzeniu użytkownika

Pliki cookie to informacje zapisywane na komputerze lub innym urządzeniu użytkownika, dzięki którym witryna może zapamiętać preferencje i dane użytkownika. Wyróżnia się dwa rodzaje plików cookie: tymczasowe, które są usuwane po wylogowaniu lub zamknięciu przeglądarki, i trwałe, które są przechowywane dłużej. Pliki cookie mogą być dodawane przez właściciela witryny lub przez zewnętrzne podmioty. Są one wykorzystywane w celu personalizacji usług, uwierzytelniania użytkowników oraz optymalizacji działania strony. Pliki cookie są także wykorzystywane w celach marketingowych, takich jak personalizacja reklam czy dostosowywanie informacji do lokalizacji i preferencji użytkownika. Zebrane informacje nie zawierają danych osobowych i służą wyłącznie do udoskonalania produktów i usług.

Kontrola plików cookie

Nowoczesne przeglądarki internetowe umożliwiają kontrolowanie i usuwanie plików cookie. Użytkownicy mogą zdecydować o tym, czy chcą blokować pliki cookie w ogóle, usuwać je po zakończeniu sesji lub pozwolić na ich przechowywanie. Niemniej jednak, jeśli użytkownik zdecyduje się zablokować pliki cookie, może to wpłynąć negatywnie na funkcjonalność wielu stron internetowych, co oznacza, że niektóre ustawienia lub preferencje użytkownika nie zostaną zapamiętane.